Om DRAM Big Band

DRAM Big Band er et fuldt besat big band med høj musikalitet og høj energi. Big bandet spiller et varieret repertoire – ofte med nyere arrangementer – og der er derfor lidt for enhver smag, når DRAM Big Band går på scenen. Flere af musikerne i DRAM enten spiller eller har spillet professionelt. De stærke kræfter i orkesteret sikrer en herligt swingende rytmegruppe og skønne soli fra alle blæsersektioner.

Med to sangere i front skaber DRAM Big Band ikke blot en musikalsk oplevelse, der både kan frembringe lidt af den gode gåsehud og give lyst til at kridte danseskoene – big bandet er også garant for smittende glæde og højt humør.

DRAM Big Band er under ledelse af Rolf Mandix, der har mange års erfaring som professionel jazzmusiker. Først og fremmest som basunist i Ib Glindemanns Orkester, senere i Roger Berg Big Band, The BigBand og Monday Night Big Band.

Historien

DRAM Big Band blev dannet i 1970 med initiativ fra DRs medarbejdere og den tidligere leder af DR Big Bandet, Erik Moseholm. Det blev et internt big band, men når der ikke var et tilstrækkeligt antal DR-medarbejdere, der viste interesse for sagen, måtte man supplere med eksterne musikere.

Gennem tiden er DR-andelen svundet lidt ind, men det er stadig i Danmarks Radio, DRAM holder til. Prøverne foregår i studierne i Koncerthusets kælder, hvor orkesteret har tilgang til et mangfoldigt og unikt nodearkiv, og hvor det emmer af musik og kreativet.

Arne Lamberth og Per Espersen var orkestrets første ledere, senere har så forskellige folk som Thad Jones og Svend Skipper stået foran orkesteret.

En tanke om “Om DRAM Big Band”

  1. Besøgte Nivå Teatret lørdag aften. Fantastisk show, almindelige ord synes FOR almindelige, hvis jeg skal bekrive den oplevelse jeg oplevede. I mine unge år sejlede jeg meget på Brasilien , og den glæde ved musikken jeg oplevede dér og i Carribean, har jeg ikke oplevet siden, men DRAM har samme drengede begejstring, og evnerne til at viderebringe og smitte med deres begejstring. Tak.
    ex gnist A. Jørgensen, Lyngby-

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *